Prolongiraće rokove

Bez autora
Feb 20 2011

Vlada bi sa kompanijom Vektra Boka, vlasnikom hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća Boka, trebalo da potpiše aneks o prolongiranju rokova za realizaciju investicionog programa, nakon što je hipotekom nad imovinom obezbijeđena garancija za ovogodišnja ulaganja. Vektra je do sada u Boku uložula pet miliona EUR, umjesto 64 miliona, koliko se kupoprodajnim ugovorom obavezala da će uložiti u trogodišnjem periodu, koji je istekao. To preduzeće je za 22,2 miliona EUR, koliko je platilo skoro 60 odsto državnih akcija u hercegnovskoj kompaniji, kupilo ogromne probleme zbog kojih su imali osnova za međunarodnu arbitražu i pokretanje odštetnog postupka i raskid ugovora.

Prolongiraće rokoveVlada bi sa kompanijom Vektra Boka, vlasnikom hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća Boka, trebalo da potpiše aneks o prolongiranju rokova za realizaciju investicionog programa, nakon što je hipotekom nad imovinom obezbijeđena garancija za ovogodišnja ulaganja.

Vektra je do sada u Boku uložula pet miliona EUR, umjesto 64 miliona, koliko se kupoprodajnim ugovorom obavezala da će uložiti u trogodišnjem periodu, koji je istekao, pišu Vijesti.

Predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović, kazao je da je to preduzeće za 22,2 miliona EUR, koliko je platilo skoro 60 odsto državnih akcija u hercegnovskoj kompaniji, kupila ogromne probleme zbog kojih su imali osnova za međunarodnu arbitražu i pokretanje odštetnog postupka i raskid ugovora.

»Nakon preuzimanja Boke i detaljnim uvidom u njeno poslovanje bilo je jasno da su brojni podaci u takozvanoj sobi podataka bili krivotvoreni. Prodavac je prekršio gotovo sve elemente kupoprodajnog ugovora i naša analiza je pokazala da je Boka morala ići u stečaj, a ne u privatizaciju«, rekao je Popović.

On je saopštio da se Vektra Boka, međutim, odlučila da umjesto države sprovede sanacioni program i stvori uslove za realizaciju investicija.

Popović tvrdi i da su sanacija kompanije i rješavanje imovinskih sporova ključni razlozi za usporavanje izrade planske dokumentacije i dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za investiranje u nove objekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik